Koroona Shveitsi moodi

Ja ärkasidki üles, mu kallid shveitslased. Eile oli veel ahastus ja juuste kitkumine ja kibe nali, et helveedid on end apéro‘le unustanud. Et on teised nagu keraamilised aiapäkapikud, kes loodavad, et kui väga ei liiguta, siis läheb hullem mööda. Ent hullem kasvas aina hullemaks (ma lahtisest Itaalia piirist üldse ei räägi) ning täna, peale pikka nõupidamist ja teadlaste / spetsialistide survet, hakkasid korralduses Bernist tulema ja nüüd jõuame vast lausa Eestile järgi.

Lapsed ei hõiska. On kuidagi äraootavad, veidi ärevil. Selline mitteametlik puhkus aina vaiksemalt tiksuvas maailmas tundub neile pigem rõhuvana. Mäletate lugu Pallest, kes end ihuüksinda maailmast leidis?! Ei maitse see vedelev komm ega shokolaad sugugi nii hää. Sten muretseb, et kuidas ta algkooli lõpueksamid edukalt tehtud saab, kui enam kooli ei lasta. Anders on teismelisele omaselt … erilise emotsioonita. Ja Saskia istub meist neljatunnise autsõidu kaugusel ühikas ning mõtiskleb talveunest ärkanud kärbest jõllitades. Kuidas koju saada? Rongiga? See on ju puupüsti rahvast täis! Oot-oot, see on ju see rong, mis sõidab edasi Itaaliasse, põhja Itaaliasse!

Mäemees on hetkel veel õndsas teadmatuses asjaolust, et tema kodumaa pandi just lukku. Ta liugleb kuskil tippude kandis aimamata, et homsest alates on ka kõik suusakuurortid kinni. Ehk et – suusahooaeg on läbi, mis läbi, sest kauaks seda lund enam? Tema meid ootama ei jää.

Minu töö meiliboksi pole veel käske potsatanud. Aga pole meiegi kool erand ning sel nädalavahetusel hakkab kibekiire elektrooniliste tundide ettevalmistamine. Mind see ei heiduta. Inglise keel on see imeline keel, mida on kogu internetiväli puupüsti täis, nii et tunnid teevad end ise. Ja eriti tore on see, et minuni ei jõua õpilaste ohked ega silmapööritused ega tüdinud pilk, mis puurib augu ka kõige entusiastlikuma õpetaja südamesse.

On nagu on. Peaasi et seda vetsupaberit jaguks. Vetsupaberit????? Mis värk sellega on? Kas ajalehtede kasutamise trauma lapsepõlvest? ükski koroonaviiruse sümptomite nimekiri ei maini kõhulahtisust …

Tegelikult oli mul hoopis teine postitus mõttes. üks sünnipäevateemaline. Aga tundus, et enne tuleb ikka too koroonalõiv maksta ja siis võib muust lobiseda. äkki homme?

Olge hoitud!

One thought on “Koroona Shveitsi moodi

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s