Lase lahti volume 2

Ega enne lahti ei lase, kui usaldust pole. Usaldama peab näiteks teisi inimesi enda ümber. Mulle meenub selle teemaga alati mäemehe kunagine ülemus, kes end hullumise ääremaile rassis, sest temas polnud mitte kübekestki usku teda ümbritsevatesse inimestesse. Ja nii ta siis rahmis ja rapsis ja kisas aeg-ajalt hääle kähedaks, sest tema suutmatus kolleege usaldada moondus kurjaks veendumuseks, et keegi teine pole lihtsalt võimeline asjadega hakkama saama. Ehk siis, tuleb anda ülesandeid, tuleb kogu aeg jälgida, et need ära tehtaks ja tegelikult peaks ikka ise kah õla alla panema. Kõigele, kogu aeg, võimalikult palju.

Laste usaldamine on hiiglaslik teema omaette. Kondab ju lausa ringi mingi ütlus, et laisal emal tublid lapsed või miskit sinnakanti. Ehk siis, lapsed on just nii võimekad, kui neil olla lastakse. Ja nii saamatud, kui kartusega kultiveerida. Kartus, hirm ning vastukaaluks usk ja usaldamine.

Mäeplika Saskia on terve tänase päeva otsinud ja ette bronninud meie sellesuvise reisi majutuspaiku. Ta teeb seda meisterlikult. Naudinguga. Ta oleks seda eelmiselgi suvel teinud, kui ma lahti oleks lasknud!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s