Kuidas säilitada terane silm?

Väga, väga ammust ja ilusast ajast pärit sõbranna tuli külla. Teate küll neid sõpru ja sõbrannasid, kes mingil hetkel elukeerisesse kaovad ja siis nagu muuseas uuesti pinnale ujuvad nagu poleks vahepealset pikka vaikust olnudki.

Tuli oma ilusa ja toreda tütrega. Tõi leiba ja raamatuid ja palju, palju rõõmu majja. Et pikast reisist kangeks jäänud jäsemeid sirutada ning tervitusõhtusöögi tarvis kõhtu ruumi kasvatada, läksime küla peale kõndima. Külas on meil eeslid. Nagu kõrvalkülas. Nagu igal pool siin. Sõbranna tütar tegi ilusale valgele loomale pai kui sõbranna uuris, ‘Eeslid? Miks eeslid? Miks siin nii palju eesleid on?’

Ja ma tõdesin taas, kuidas ma siin juba kõigega nii ära harjunud olen, et ei oska enam märgatagi, ei oska küsimusi esitada. Uudsuse lõhnagi pole jäänud. Ma ei tea, kas see on hea või halb. See on vist … normaalsus. Aga samas tahaks osata vaimustuda ja igale päevale natuke uue ja värske silmaga vastu minna.

Kahju, et ma siia kolides päevikut ega blogi ei pidanud. Küll seda oleks nüüd põnev lugeda! Et mida ma tookord märkasin, millest innustusin, mis ehmatas, mis hulluma ajas. Sest, ausalt, ma enam ei mäleta. Liiga palju uusi kihte on peale tulnud. Liiga sügavale on kunagine aeg vajunud. Liiga palju eesleid on mind eeslitega ära harjutanud.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s