Ma tean …

10 asja, mida ma tean…

  1. Ma tean, et mu vanemad oskasid mind nii palju usaldada, et mul oli ruumi rahulikult iseennast otsida ja leida.
  2. Ma tean, et ülikooli esimene aasta oli laks lahtisega käega vastu põski. Nad punetavad siiani.
  3. Ma tean, et mul on keeruline uskuda mu enda kirjutatu väärtusesse. (vaata punkti kaks)
  4. Ma tean, et kõik kes tulevad või lähevad teevad seda siis, kui aeg on küps.
  5. Ma tean, et ma armastan inimesi.
  6. Ma tean, et ülbuse, kurjuse, nõmeduse, liiga karmide printsiipide taga on pikk ja keeruline lugu.
  7. Ma tean, et algkoolis tuleks õpetada mediteerimist ja filosoofiat.
  8. Ma tean, kus erinevad rasked tunded mu kehas pesitsevad. Et hirm on kõhus ja kahtlus rinnakorvis.
  9. Ma tean, et mul on vedanud ja see on aastatega kasvatanud minus hoolivust ja vajadust mõista.
  10. Ma tean, et maakera on ümmargune, et päike tõuseb idast, et pakk kuivatatud ploome teeb kõhu lahti …

Kartsin korraks, et ma ei suuda enam kirjutada. Et mul pole, millest kirjutada. Et sellel kõigel pole mõtet, jumet, põhjust. Et elu on mind oma nõudmiste lahmakast kõrist alla neelanud ja edaspidi ma lihtsalt annan endast kõik ja siis taastun, et anda endast uuesti kõik.

Kool sööb mu ära. Kui ma alguses olin inglise keele õpetaja, siis nüüd ma olen … ohhh, kes ma olen. Tööde juhendaja. Sest uued määrused näevad ette, et õpilased peavad tegema igasugu töid, kus risti-põiki haakuvad erinevad teemad ja tunnid. Inglise keele õpetaja on korraga inglise keelt kõnelevate riikide asjatundjaks. Ma loen. Ja uurin. Ja punnitan. Et mitte jalgu jääda. Et olla juhiks, mitte karja tagumises osas lonkavaks vanuriks. Ja kui ma kohati isegi vaimustun ja näen iseenda arengut kõrvalt, siis ei välista see ometigi mu vaimset väsimust ja tunnet, et kool sööb mu aju tühjaks jätmata raasukestki siin jagamiseks.

Aga vana karu ei unusta, kus tema meepott peidus on. Piisas tänasest vabast hommikust ja sellest inpsireerivast videost, et mind klahvide manu meelitada.

Ma tahan endale lubada, et olen enne kalendrikeeramist tagasi

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s