Tilluke tirts

Mul jäid lapsepõlvest ja õrnast teismeeast paar koledat sõlme eluniiti sisse. Kellel meist neid pusasid poleks, eksju?! Aga vot need paar koledat punni panevad siiani mu eluniiti valel hetkel valesti võnkuma. Ma tean ja tunnen neid võnkeid, olen nende pärast päris pikalt valutanud, aga alles hiljuti hakkasin ma nägema, mis hetkel ja situatsioonis need pusad tekkisid ja sealt edasi oli mul ainult üks soov – pusad lahti harutada. Aga kuidas?

Minu esimesed sõnad kuu aega tagasi esimest korda terapeudi juures maha istudes olid umbes sellised,

‘Ma tean, mis mind ängistab, ma tean, kust see tuleb, aga ma ei tea, kuidas siit edasi minna. Sellist koolitust ma saanud ei ole. Palun aidake mind.’

Ja nüüd ta aitab.

Muster, millesse ma kogu aeg kinni jään, oli kohe esimesel korral nii selgelt näha, et ma tahtsin suurest ‘no on ju!’ kergusest nutma hakata.

Aga tegelikult algas see postitus ühest teisest mõttest.

Jõudsin enne suurt vihma jõe ääres jooksmas käia. Seal, kõrge rohu sees, jalutas oma emaga üks tilluke tüdruk. Mõnus kräsupea siuke. Ja sealt mu tänase postituse mõte tuli.

Kui ma teist korda abi otsimas käisin ning me koos terapeudiga kaevama hakkasime, siis jõudsime ühe tillukese plikatirtsuni. Vaatasime ja uurisime ja siis terapeut küsis, et kui sa nüüd talle midagi öelda saaksid, siis mis see oleks …

Ja must käis vinge surakas läbi. Muidugi! Miks mitte tagasi minna, sellele tirtsule üks Kama shokolaad osta (mida ta nii tohututlt armastas), maha istuda ja temaga natuke rääkida. Ma olen nüüd ikkagi suur ja tark ja piisavalt elu näinud ja tean täpselt, mida sellele piigale öelda, enne kui ma teda kallistan ja üht saladust kõrva sositades teele saadan!

Meie armsatele meitele meie sees 🙂

6 thoughts on “Tilluke tirts

 1. Uskumatu! See sama teema algas mu jaoks kindlama suunaga, teadmisega ja valmisolekuga möödunud nädalal, ning eilses joogatunnis tegelesime esimest korda selle tillukese plikatirtsuga läbi spetsiaalse meditatsiooni, mis oli minu jaoks selge märk sellest, et ma olen nüüd lõpuks valmis ja hetkel on see tee See Tee, mida mööda astuda… Need tundmised ON õhus! See on imeline, võrratu ja rõõmustav teadmine, kas pole? 🙂

  Liked by 1 person

 2. Mina leidsin enda mõnedele pusadele lahenduse “Rännakul” … tead see Brandon Baysi Rännak. See aitab erinevate aegade pusasid lahendada, väikese tüdruku sülle võtta või kallistada või öelda paar toetavat sõna

  Liked by 1 person

   1. on raamat(ud), on seminarid ja kui oled käinud intensiivseminaril, siis minu teada on veel (Eestis on) grupid, kes käivad koos ja teevad vastastikku neid rännakuid. aga ma olen vahel ka midagi ise teinud… läinud ja rääkinud väikese endaga. Hetkel on üks pusa, millega tegelen… aga praegu pole võimalik ei rännaku-gruppi ega teraapiasse (mis iganes, lisaks rännakule ka Imago (mis samuti ju haavade parandamisega seotud) või tavalisse) minna, sest ei valda keelt.

    Liked by 2 people

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s