Kleitidest

Kas teile ei tundu, et kleidid on taas moodi tulnud? Või on asi minus? Või Shveitsis? Mäletan, et üritasin oma kleidikandmisaktsiooniga juba paari aasta eest algust teha, aga siis polnud poes kleidi lõhnagi. Võimalik tõesti, et see on puhas Shveitsi probleem. Sest siinsed naised, ja mõtlen neid ürgkohalikke, nemad eriti kleidiusku ei ole. Pigem ikka tennar ja teksas ja üks popp Freitag kott üle õla. Ja küll on mugav selle vooluga kaasa minna.

Mitte et ma kunagi varem kleite kandnud poleks, aga see oli alati kuidagi keeruline. Kleiti kandes ma olin kogu aja TEADLIK sellest, et ma nüüd kannan kleiti. See tegi liikumise kohmakaks, olemise nurgeliseks. Kõigele lisaks kannatan minagi tänapäeval nii hoogsalt vohava haiguse käes nagu keha kriitilisus. Ja teate, ma päris kindel ei olegi, et kust see pisik mu külge kleepus. See pole päris see olen-siit-paks teema. Pigem olen ma ülikriitiline oma väljanägemise suhtes. Ma olen ikka haledalt konservatiivne ja krampis! Ma tahaks julgeda palju vabamalt ja natuke isegi boheemlaslikult riietuda, aga nii kui ma oma turvalisest tuntust välja üritan astuda, hakkab miski mu ajus tõrkuma. Kaugelt pole näidet vaja otsida, mul läks aasta aega (!!!) et oma poisipeaga harjuda. Nüüd ma muidugi jumaldan teda.

Ma olen küll kohutavalt karm iseenda välimuse suhtes, aga näiteks teiste inimeste väljanägemine ei ole mulle üldse teemaks. Mingi mõru mutt, kes käib ja sisistab ma kohe kindlasti ei ole. Pigem vastupidi. Mida hullem, seda lahedam. Sest eks ma tasapisi, sügaval hingesopis kadestan neid kreisisid tegelasi, kes jumal teab mida selga panevad ja end siis veel super hästi tunnevad.

Aga tagasi kleitide juurde. Enne veel, kui ma oma siinse rõõmumanifesti vastu võtsin, otustasin see suvi (kui just rahet krae vahele ei kalla) kleite kanda. Just, iga päev neiu kleidis. Ma tahan oma vastikud kriitika ja krambi tarad maha lammutada ja rohkem julgeda. Ainult et, kui te arvate, et lahedaid, kandmist kutsuvaid kelite on kerge leida, siis te muidugi eksite. Olen leidnud kaks uut tegelast, ühe Esprit’st ja ühe Zara’st ja see ongi kõik. Nada.

Eks ma siis surfan edasi ja kammin poode läbi ja loodan, et need minu kleidid ühel heal päeval ikka uksele koputavad. Ja kui teil on taskus üks lahedate kelitide veebipoe aadress, siis võite selle otse loomulikult siia poetada 🙂

Kleidilist suve!

 

3 thoughts on “Kleitidest

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s