Uhiuus

IMG_4110

IMG_4111

DSC_0109

DSC_4744

DSC_4749

DSC_4755

DSC_4758

IMG_4143

IMG_4158

Ma arvasin, et kukun jalalt, kui kella kolme paiku voodisse otustasin minna. Aga uni ei tulnud. Ei tulnud neljast. Ei tulnud viiest ka. Vist poole kuue paiku, siis kui mitte ainsamatki häält mitte kuskilt enam ei kostnud, kadusin korraks unustusse. Ent juba paar tundi hiljem olin jälle ärkvel. Uues hommikus. Uues aastas. Uues lootuses, et seekord läheb nii palju paremini.

Hiilisin kikivarvul vannituppa sokipaari järele ning astusin mullahunnikusse. Bridget! Kass, noh. Nüüd ta käib lillepottides kakal. Kükitab kui troonil ja siis kraabib mulla põrandale. Seisin seal mustas mullas ja kirusin kiisut. Said ju oma kasti! Mis sa nüüd enam pirtsutad?! Selle uue hommiku esimene töö oli siis mulla ja pabulate kokku pühkimine. Hästi tasa, nii et muu rahvas üles ei ärkaks. Koomiline muidugi ka. Magamata mina, juuksed igas ilmakaares turris, pidzhaamapüksid pooles sääres keset vannituba kakat koristamas. Otsigem tähendusi!

Mis tähendustesse puutub, siis tina valamises sain ma muidugi meistritiitli. Kui ülejäänud seltskonnal pudenes tina vette jõudes kümneks killuks, siis minul tuli üks kummaline kuju. Siuke pikk ja graatsiline, nagu langev täht, mis taevasse pika ja särava unistustejuti joonistab.

Aga täna on niisama tiksumise päev. Teate isegi, sööme salati- ja lihajääke ning tukastame aasta esimest raamatut lugedes.

Nagu ikka on lubaduste nimekiri ilus ja paljulubav. Vähem veini, rohkem raamatuid ja üleüldse parem inimene.

Ja vähem prügi. Meil on tänasest nimelt prügikotid maksustatud, nii et sorteerimine on meie uus huviala. Mitte et ma kurdaks. Me oleme kogu viimase aasta ettevalmistusi teinud ja peaaegu prügita elamine pole üldse nii utoopiline kui võiks arvata.

Jaksu meile.

Ja imelist uut aastat teile!

 

3 thoughts on “Uhiuus

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s