Nii palju lund!

Lund on just nii palju, et hele kiisu Bridget käib meie voodis kakal ja pissil, sest ta ei mahu enam õue. Üks suletekk ei jõua enne kuivada, kui järgmine tuleb pesust. Aknad on külma kiuste valla, et see maailma kõige vastikum hais toast peletada. Ja mida päev ja lumesadu edasi, seda enam kinnistub me veendumus, et kassile tuleb ikka liivakast talve ajaks vetsunurka panna, sest hange ta, vana kõuts, kusele ei lähe!

Lund on just nii palju, et õpetajad ja õpilased jäävad läbisegi kooli hiljaks. Rongid on graafikust maas, bussid hangedes kinni ja autod teevad kiirteedel piruette. Kui me mäemehega hommikul rongijaama sõidame, libiseb auto teelt hiiglaslikku lumehunnikusse ja me sikutame teist nagu vanamees naerist, aga enne välja ei saagi, kui onu uhke dzhiibiga seisma jääb ja abi pakub. Ja siis me kökerdame oma Renault’ga mööda talve hull-muinasjuttu 20 km tunnis edasi ja vannume teineteisele, et ostame ka dzhiibi.

Lund on just nii palju, et täpselt siis, kui mäemees jõuab ühe tee puhtaks rookida, on teisel uus kiht ootamas. Ja kompostihunnikuni enam ei saa. Rõdu täitub tasapisi kuhjas kaussidega, kus puu ja juurvilja koored saavad sentimeetrite viisi lumemütse. Aia tagumises nurgas ripub ununenud vaip, sulades ja külmudes läbisegi. Aga sinna, nabani lumme, ma hetkel ei ukerda.

Aga las ta siis olla! Las lumi lööb ilma segadusse. Las ta hullutab meid. Las keerleb väsimatult alla. Sest mis sellest kõigest ikka! Mis sest koosolekust või kontrolltööst või hilinenud bussist. Kauaks seda valget ilu ikka saab!

IMG_4059

IMG_4060

IMG_4067.jpg

IMG_4063

7 thoughts on “Nii palju lund!

  1. ütleme siis nii, et ühe sahmaka saame all orus pea iga aasta kätte, aga et ta üle nädala kestab ja veel edasi ka, see on juba talve muinasjutt. üleval mägedes on muidugi muu lugu.

   Like

   1. OK, siis pigem ikka haruldus.

    Meil siin on sama “muster” mis teilgi – korraks annab tasasel maal lund, mäed muidugi kogu aeg valged. Aga möödunud talvel püsis lumi lauskmaal ca kaks kuud, kohati lausa vööni. Vanad olijadki ei mäletanud sellist asja. Ei saa öelda, et meeldiv oleks olnud. Õnneks pole meil kassi…=)

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s