Eestimaa esimene hõige

Neil oli nii kiire, et riided jäid selga. Kui vesi oli juba nabani, võeti dressipluusid seljast justkui muudaks see enam midagi. Sedasi nad end laintesse heitsid, sandaletid jalas, riided seljas ja dressipluusid väljasirutatud käes pea kohal.

Kodus puhates ei sünni kunagi sellist totaalset raamidest väljaastumist. Meil ei õnnestu iial sissetambitud vormidest tõeliselt kõrvale hiilida või külge kleepunud rollidest vabaneda. Me oleme lõppude lõpuks edasi nagu argipäevas, mis siis et hiliste tõusmiste ja öösse kaduvate õhtutega. Koha surve ja mälu.

Seda Saskia vist mõtleski, kui ta pimedas talves mulle pihtis, ‘Ma tahaks juba Eestisse, ma tahaks krambist lahti saada.’

Meie pere jaoks on Eestimaa unustamine, vabanemine, nautimine, armastamine, unistamine ja … AEG.

Aeg minna süviti, tunda lõpuni, maitsta aeglaselt, naerda kõhuvaluni, rääkida ja kuulata tundide viisi ning sukelduda endas nende kihtideni, mis teevad meist nood armastusväärsed inimesed, kes argipäeva askeldustes liiga sageli peitu kipuvad pugema. Puhkuse ajal on meil aega üksteist siiralt armastada.

Lapsed saavad ühtäkki nii imeliselt ühele lainele, et esitavad mulle vastu ööd pantomiimishowd, mis päädib jalad-käed läbisegi ühiskarukalliga. Saskia, kes on tavaelus tõsiselt kohusetruu ja väsimatult püüdlik, ostab poest AC/DC särgi ning teeb meile hommikust õhtuni DJ-d ennastunustavalt (ja täiesti valesti) kaasa lauldes. Anders, kes parima meelega ihuüksi mõtiskleb, istub hommikul minuga diivaninurgas ning harutab lahti kooliaasta piinapusasid. Ja Sten õhkab iga päev, kui väga ta Eestimaad armastab ja küll on ikka Selver lahe pood ning need puidust värvilised majad on lihtsalt imelised.

Mina olen Eestimaal nagu laps hiiglaslikul mänguplatsil. Mul ei ole õnneks enamat vaja. Sest, mida muud on õnneks vaja, kui

Riiulite viisi eestikeelset kirjandust

Hommikul turult ostetud maasikaid ja värskelt hapendatud kurke

Lõputult männimetsi

Kajakate kriiskeid

Kilomeetreid rattaradu

… ja DNA-sse kirjutatud inimesi.

IMG_2058

3 thoughts on “Eestimaa esimene hõige

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s