AUTOSÕIT

Meie mäepere ei tohi pikaks ajaks autosse jätta.

Me lähme autos kõik peast soojaks ja segi. Ma hakkame üksteise närvikeeltel tinistama ja kannatusi katsetama.

Me peaaegu et vihkame autosõitu.

Peale tänast ‘matkapäeva’ on see selgem kui mägijõe kristalne vesi. Meie pere ei ole autos reisija. Kuna mäekoll Steni suur varvas on ikka veel paksus sidemes ning ükski arvestatav matkasaabas talle jalga ei lähe, tuli kõndimisest täna loobuda. Aga et ilm oli imeline ja all orus ronisid soojakraadid kenasti üle kolmekümne läve, siis lihtsalt tuli kuskile kõrgemale hingama minna. Mis meil siis muud üle jäi, kui autosse istuda ja ühest ilusast paigast teise vurada. Ainult et … see pole meie perele abosluutselt sobilik puhkepäeva veetmise viis.

Esiteks, ma olen kohutav kaasreisija. Või nagu mäepapa ütles, ‘I love having you there, I hate taking you there.’ Mul on piinlik ja paha, aga ma pean temaga sajaprotsendiliselt nõustuma. Ma olen seal kõrvalistmel üks krampis punn-jurakas (midaiganes see ka ei tähendaks). Ma olen kriitiline ja pinges ning sageli tekitavad pikemad otsad minus tohutut tüdimust. Minu pinge kandub otse loomulikult üle mäemehele, kes siis omakorda turri läheb. See, mis tagapingil toimub, sellest võiks mõni erilise huumorisoonega sulesell pikki ja kõhukrampideni naerma ajavaid novelle kirjutada. Aint et minul sedasorti huumorisoon vist puudub. Mina kuulen palju koledaid sõnu, kisa ja kaklust ja pidevat ‘aga emme, ta ütles ju …!’ või ‘aga emme, ta lõi mind …!’

Me käisime täna imelistes kohtades, olime koos kõige kallimate inimestega, aga tervet päeva varjutas vastik tusapilv, sest me lihtsalt olime kõik kuidagi tusased. Meilt oli võetud see vabadus, mille annab matkasaapa regulaarne rütm kuuseoksteist pehmel rajal.

Me oleme astujad inimesed.

IMG_1931

 

One thought on “AUTOSÕIT

  1. Tehnika pidigi ju inimestele halvasti mõjuma…. see pole loomulik keskkond ja ilmselt paneb pinged peale, isegi kui me seda otseselt ei tunne. Meie perele meeldib ka kõndimine sada korda rohkem 😀

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s