Kärsitus

Äiapapa käib mu juures joogatunnis. Igal reede hommikul on öigel ajal kohal, rullib mati lahti ja heidab liigesevalusid trotsides pikali.

Ja siis hingab sügavalt. Hingab suure ohkega. Hingab valu ja väsimust välja. Mönikord ma mötlen, et ta ohkab elatud elu pusasid välja.

Täna ta jäi peale tundi juttu ajama.

‘Hingamisega on keeruline. Vot seda ma ei saa öigesse rütmi.’

Ma tean jah. Ma ju näen, kuidas ta salaja teisi piilub, et lugemisega mitte jänni jääda. Ma kuulen, kui ta sisse- ja väljahingamist valel hetkel teeb. Ma olen sageli ta körval, et juhendada, vaikselt öigesse rütmi nügida. Aga tee on pikk käia ja kärsitus, pettumus mitte suutmisest torgivad nagu metsiku roosi okkad.

Ma kuulasin oma kulla äiapapat ja mötlesin – mina ka, minus töstab samuti sageli pead kärsitus. Kui sa vaid teaksid?! Kui tihti avastan, et peanupp on taaskord pungil täis kohalejöudmise mötteid. Kui sageli kissitan silmi, et tabada tulemuse kontuure. Kui mitmeid kordi päevas pean iseenda kiiresti kappavalt kujutelmalt sabast haarama, et teda tagasi hetkesse tirida.

Nii palju pönevat on ees. Ma näen, kuhu tahaksin jöuda ja kelleks kasvada. Ma tean, mida loodan kunagi suuta. Ma olen armunud sellesse vöimalikku tulevikku.

Aga ilma olevikus päriselt olemiseta ei jöua ma sinna ealeski.

Olla ja teha just siin ja praegu. Isegi, kui näib, et mingit edasiliikumist ei toimu.

Kasvamine tahab aega.

Nagu muru.

Keegi ei ole ju kuulnud kuidas rohi kasvab …

Roh-roh-roh ????

1197b81614c3207e760152fddabbbce5

2 thoughts on “Kärsitus

  1. Huvitav, kas kärsitus on mingi asi, mis tuleb vanusega juurde? Mu ema on jube kärsitu, eriti tehnikaga, kui kohe pilt ette ei tule, tuleb palju ja kiiresti nuppu vajutada ja siis on kohe mure, et nüüd on rikkis. Ma mõtlen, et kas mulle tuleb see ka, praegu nagu väga ei ole?

    Like

  2. 🙂 Ma pigem arvan, et möni kohe on siuke ruttu-ruttu inimene. Mina siis näiteks. Nii kaua kui mäletan, olen tahtnud tantsida, enne kui köndida oskan. Aga ma öpin, öpin samm-sammu haaval edasi liikuma ja oma kärsitust taltsutama.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s